VODIČ UZ IZRADU WEB STRANICA

Vlastita web stranica
za apartmane

Saznajte zašto biste trebali imati vlastitu web stranicu za iznajmljivanje svog apartmana (iznajmljivanje privatnog smještaja). Otkrijte kako doći do direktnih rezervacija i uštede novca.

Ovaj vodič će vam pomoći ostvariti direktne rezervacije i izgradite prepoznatljiv brend.

Izrada web stranica za iznajmljivanje apartmana

Valeron web design studio

Expect More. Pay Less!

Zašto biste trebali imati vlastitu web stranicu za iznajmljivanje svog apartmana?

Vlastita web stranica omogućuje kontrolu sadržaja, osigurava goste, služi kao online vizitka i povećava zaradu. Vlastita web stranica donosi kontrolu nad sadržajem i online prisutnošću, osigurava rezervacije i goste svake sezone, služi kao online vizitka i nezamjenjiv alat u 21. stoljeću. U ovom vodiču naučiti ćete kako doći do direktnih rezervacija i izgraditi prepoznatljiv brend, što skraćuje posao iznajmljivača i povećava zaradu.

Kako do direktnih rezervacija?

Za punjenje vašeg objekte koristite portale poput Booking.com i turističke agencije. Skupo?

Otkrijte kako doći do direktnih rezervacija i uštede novca.

Kako do direktnih rezervacija

Valeron Design Studio nudi izradu web stranica za iznajmljivanje apartmana.


Te web stranice mogu biti označena kao web stranica za iznajmljivanje apartmana, web stranica za iznajmljivanje privatnog smještaja, web stranica za odmor, web stranica za iznajmljivanje kuća za odmor, web stranica za iznajmljivanje vila, web stranica za iznajmljivanje nekretnina ili web stranica za turističko iznajmljivanje.

Web stranice adržavaju sljedeće ključne riječi: apartmani, najam, turisti, smještaj, odmor, kuće za odmor, vile, vile s bazenom, rezervacije, cijene, popusti, recenzije, fotografije, lokacija, dostupnost, online plaćanja, kontakt, usluge, sezonske ponude, ponude u zadnji trenutak.

Što su direktne rezervacije i zašto su važne?

One su kada gosti rezerviraju vaš objekt direktno s vama, a ne preko posrednika kao što su Airbnb, Booking.com... ili neke turističke agencije. Gosti direktno plaćaju dogovoreni iznos na vaš žiroračun, PayPal ili drugi naplatni račun.

Do direktnih rezervacija i uštede novca možete vlastitim web stranicama za apartmane.

Atraktivnim web stranicama Valeron design studia posebno dizajniranima za kuće za odmor i apartmane povećajte zaradu, kvalitetnije predstavite destinaciju i pojednostavite komunikaciju s gostima te tako učinite svoje poslovanje sigurnijim, a goste zadovoljnijima.

Web stranice za apartmane Valeron design studia:

 • pregledan i atraktivan dizajn
 • prilagođenost mobilnim uređajima
 • stranice na više europskih jezika
 • više smještajnih jedinica na jednom linku
 • rezervacije stižu direktno na vaš e-mail
 • pregledan kalendar rezervacija
 • sinkronizacija s drugim kalendarima
 • jednostavno ažuriranje cijena po sezonama
 • isticanje oznaka i certifikata
 • isticanje recenzija gostiju
 • neograničen broj fotografija i drugog multimedijalnog sadržaja
 • besplatan SSL certifikat i zaštita sigurnim HTTPS protokolom
 • jednostavna SEO optimizacija
 • jednostavno samostalno ažuriranje sadržaja

Isplati li se imati vlastitu web stranicu za direktnu rezervaciju?

Postoje mnoge prednosti direktnih rezervacija, i kratkoročne i dugoročne.

1. Bez provizije i dodatnih naknada
Nema provizije i naknada kod direktnih rezervacija, što uključuje izbjegavanje troškova oglašavanja i posredovanja, kao i PDV-a na proviziju.

2. Kontrola nad vlastitom web-stranicom
Imajte potpunu kontrolu nad svojom web-stranicom i smanjite ovisnost o drugima. Portali i agencije mogu podići provizije, promijeniti algoritme, spojiti se ili propasti, što može smanjiti vašu zaradu i vidljivost. Imati vlastitu web-stranicu znači da ćete biti spremni za takve promjene i zaštititi svoje poslovanje.

3. Direktni kontakt s gostima
Direktni kontakt s gostom olakšava provjeru detalja rezervacije, dogovore oko opreme i kućnih ljubimaca te plaćanja depozita i preuzimanja ključeva. Također, omogućava brzu komunikaciju u slučaju problema s dolaskom i rješavanje novonastalih situacija.

4. Izgradnja prepoznatljivog brenda
Uredili ste svoj objekt u prepoznatljiv stil i izgradili ste brend, što gostima pruža jedinstveno iskustvo. Na vašoj web-stranici možete isticati svoju jedinstvenost i privući pažnju gostiju koji će se vjerojatnije odlučiti za vaš objekt. Portalima i agencijama često nije dopušteno isticanje vaših simbola ili dodatne ponude.

5. Preporuke gostiju
Ako su gosti zadovoljni vašim smještajem, vjerojatno će ga preporučiti drugima. Međutim, ako su rezervirali preko agencije ili portala, neće vjerojatno tražiti vaš oglas kako bi ga poslali prijateljima. Ako goste upoznate vašu web-stranicu, mogu ju lako preporučiti drugima.

6. Bez straha od negativnih recenzija
Ucjenjivanje negativnim recenzijama postaje češće, ali kod direktnih rezervacija nema te prakse. Gosti mogu izraziti svoje mišljenje, ali ne mogu ucjenjivati iznajmljivače jer oni kontroliraju mjesto za objavljivanje recenzija i mogu izbrisati lažne recenzije. Možete imati recenzije gostiju na svojoj web-stranici i objaviti recenzije s drugih portala kako biste izgradili pozitivnu reputaciju.

7. Stalni gosti
Ako se oslanjate samo na portale i agencije, ne možete izgraditi vlastitu bazu gostiju jer nemate njihove kontakte, a portalima je zabranjena razmjena osobnih kontakata. Stalne goste možete privući direktnim rezervacijama i komunikacijom s njima, a ne otežavaju to ugovori s agencijama i portalima. Tako možete poslati ponude i newslettere stalnim gostima i postati njihov omiljeni izbor smještaja.

8. Fleksibilnije poslovanje
Gostima su danas potrebne fleksibilnije opcije smještaja, poput kraćih boravaka ili ranijeg dolaska/odlaska, kojima mnoge agencije ne mogu udovoljiti. Kod direktnih rezervacija, vi imate kontrolu i možete se prilagoditi zahtjevima gostiju, a dodatne usluge možete naplatiti.

9. Neograničen sadržaj
Na vlastitoj web-stranici možete objaviti dodatne sadržaje koji vas ističu iz konkurencije, poput kalendara događanja, virtualne šetnje, preporuka restorana i atrakcija te dodatne ponude. Na portalima i agencijama to nije moguće.

10. Bolja ponuda
Vlastitom web-stranicom imate fleksibilnost u postavljanju cijene smještaja te se direktno dogovarate s gostom. Tako možete ponuditi simbolični popust koji može biti ključan za odluku gosta o rezervaciji vašeg smještaja.

Konkretni elementi naše web stranice za iznajmljivanje apartmana

Valeron Design Studio nudi izradu web stranica za iznajmljivanje apartmana slijedećih elemenata:

Dizajn i funkcionalnost:

 • Izrada nove web stranice prema vašim željama i specifikacijama korištenjem WordPress platforme;
 • Prilagođavanje dizajna vašem vizualnom identitetu i željama;
 • Responzivni dizajn prilagođen svim uređajima;
 • Do 6 grafika za podizanje atraktivnosti web stranice.

Kontakt i komunikacija:

 • Kontakt forma za lakšu komunikaciju s posjetiteljima;
 • Mogućnost komunikacije putem WhatsApp-a, uključujući slanje glasovnih poruka i chat.

Navigacija i preglednost:

 • Jednostavna i pregledna navigacija;
 • Sitemap za bolju preglednost stranice.

Rezervacije:

 • Mogućnost direktnog bookinga;
 • Upravitelj rezervacija za evidenciju svih rezervacija u kalendaru zauzetosti.

Sadržaj:

 • Pregledan prikaz prostorija i značajki objekta;
 • Pregledan prikaz smještajnih jedinica;
 • Istaknute karakteristike objekta;
 • Mogućnost samostalnog uređivanja i dodavanja sadržaja;
 • Blog sekcija za novosti i promocije;
 • Prikaz recenzija korisnika i klijenata;
 • Prikaz sadržaja na do 3 jezika.

Optimizacija performansi web stranice:

 • * Optimizacija slika na stranici;
 • ** Korištenje CDN-a;
 • *** Asinkrono učitavanje.

Sigurnost i održavanje:

 • Instalacija sigurnosnih alata i plugina za zaštitu web stranice;
 • Redovito ažuriranje WordPress platforme i plugina;
 • Sigurnosno kopiranje web stranice za zaštitu podataka.

* Optimizacija slika uključuje korištenje kompresije, optimizacija dimenzija slika i optimizacija formata slika. Na Vašoj web stranici koristit ćemo profesionalne alate i tehnike za smanjenje veličine datoteka slika, a istovremeno zadržati istu kvalitetu slike na web stranici. Tako ćemo pomoći u poboljšanju brzine učitavanja Vaše web stranice, čime će posjetitelji imati bolje iskustvo korištenja i dulje zadržati na web stranici.

** Korištenje CDN (Content Delivery Network) je distribuirana mreža poslužitelja koji su postavljeni na različitim geografskim lokacijama. Ideja iza CDN-a je da se sadržaj web stranice (uključujući slike, videozapise, stilove, JavaScript datoteke i druge datoteke) čuva na više poslužitelja u različitim dijelovima svijeta. Kada se posjetitelj pokuša povezati s Vašom web stranicom, umjesto da se sve datoteke učitaju s jednog poslužitelja, datoteke se distribuiraju s najbližeg poslužitelja u mreži CDN-a. To znači da će posjetitelj dobiti sadržaj brže i bez kašnjenja, što poboljšava brzinu učitavanja Vaše web stranice.

Korištenje CDN-a je posebno korisno za web stranice s posjetiteljima iz različitih dijelova svijeta.

*** Asinkrono učitavanje (engl. Asynchronous Loading) je tehnika koja se koristi za poboljšanje brzine učitavanja web stranice. Omogućuje učitavanje dijelova stranice bez da se mora čekati da se učitaju svi ostali elementi. Na primjer, kada se učitava web stranica, često postoje dijelovi stranice koji se ne moraju prikazati odmah. Umjesto da se ti dijelovi čekaju da se potpuno učitaju, mogu se asinkrono učitavati kasnije, dok se posjetitelj već nalazi na stranici. Primjena asinkronog učitavanja može značajno poboljšati brzinu učitavanja web stranice, jer posjetitelji ne moraju čekati da se učitaju svi elementi prije nego što mogu vidjeti sadržaj. To može smanjiti vrijeme čekanja i poboljšati korisničko iskustvo.

Investiranje u budućnost:
Kako izgraditi web stranicu za iznajmljivanje apartmana koja će privlačiti goste i biti moderna za godine koje dolaze

Web stranica za iznajmljivanje apartmana ne bi trebala biti samo atraktivna i moderna, već bi trebala biti prilagođena potrebama modernog doba i budućnosti.

Naša agencija Valeron design studio nudi rješenja koja ispunjavaju kriterije modernog doba i potreba današnjih korisnika:

Mobilno prilagođen dizajn. Danas sve više gostiju koristi mobilne uređaje za pretraživanje i rezervaciju smještaja, stoga je ključno da vaša web stranica bude prilagođena mobilnim uređajima.

SEO prijateljstvo. Vaša web stranica mora biti SEO prijateljska kako bi gosti mogli lako pronaći vaš objekt pretražujući na Googleu.

Kalendar i jednostavno rezerviranje. Gostima treba biti lako pronaći slobodne termine i cijene smještaja. Zato je ključno omogućiti automatsko ažuriranje cijene i dostupnosti kroz kalendar.

Jednostavno plaćanje. Vaša web stranica treba omogućiti jednostavno i sigurno plaćanje gostima kako bi bili brzi i efikasni u svojim rezervacijama.

SSL certifikat i HTTPS protokol. Zaštita vaše stranice od prijevare je iznimno važna, a gosti će se osjećati sigurnije ako vaša domena počinje s "https".

Investirajte u budućnost i izgradite web stranicu koja će privući goste i biti moderna za godine koje dolaze. Naš tim stručnjaka pomoći će vam u izgradnji vaše web stranice za iznajmljivanje apartmana.

Također, naša izrada web stranice uključuje besplatno otvaranje Google My Business računa i postavljanje objekta na Google karte, što je popularan način pronalaženja smještaja bez posrednika.

Google My Business

Google My Business je besplatna usluga koju Google nudi vlasnicima poslovanja i omogućuje im da stvore profil svoje tvrtke na Googleu. Google My Business račun povezuje tvrtku s Googleovim pretraživanjem i Google Maps, što omogućuje potencijalnim kupcima da brzo i jednostavno pronađu vašu tvrtku na mreži.

Neke od prednosti korištenja Google My Business računa:

Poboljšajte svoju vidljivost: Google My Business omogućuje vam da se pojavite na prvoj stranici Google pretraživanja kada korisnici traže vašu tvrtku ili srodne ključne riječi.

Povećajte povjerenje kupaca: Google My Business profil može sadržavati recenzije kupaca, a potencijalni klijenti mogu vidjeti što drugi misle o vašoj tvrtki. To može pomoći u izgradnji povjerenja i privlačenju novih kupaca.

Poboljšajte svoju prisutnost na Google Maps: Google My Business račun također vam omogućuje da se pojavi na Google Mapsu, što znači da će korisnici koji traže tvrtke u vašem području vidjeti vašu tvrtku na mapi.

Pružite korisne informacije: Google My Business profil može sadržavati informacije o radnom vremenu, lokaciji, kontakt informacijama, web stranici, ocjenama i recenzijama, i drugim korisnim informacijama koje će pomoći kupcima da vas pronađu i kontaktiraju.

Praćenje statistike: Google My Business pruža korisne podatke o broju pregleda vašeg profila, broju poziva, broju posjeta vaše web stranice i još mnogo toga. To vam omogućuje da pratite uspjeh vaše tvrtke na Googleu i prilagodite svoju marketinšku strategiju.

Ukratko, Google My Business račun je izuzetno korisna alatka za vlasnike poslovanja, a prednosti su mnoge. Pruža besplatnu mogućnost oglašavanja vaše tvrtke na Googleu, poboljšava vašu prisutnost na mreži, povećava povjerenje kupaca i pruža korisne informacije i podatke o vašem poslovanju.

Google Maps (Google karte)

Google Maps je internetska usluga karte i navigacije koju nudi Google. To je jedan od najpopularnijih načina za traženje i pronalaženje adresa, lokacija i ruta. Google Maps ima veliku bazu podataka o različitim lokacijama i njihovim detaljima, uključujući podatke o tvrtkama, restoranima, hotelima, turističkim atrakcijama i drugim mjestima.

Neke prednosti korištenja Google Maps-a za web stranicu za apartmane:

Korištenje Google Maps-a na web stranici apartmana omogućuje jednostavnu navigaciju i pruža detaljne informacije o lokaciji. Povećava vidljivost poslovanja, olakšava rezervacije i poboljšava reputaciju.

Ukratko, Google Maps je izuzetno koristan alat za web stranicu za apartmane jer olakšava navigaciju gostima, pruža detaljne informacije o lokaciji, povećava vidljivost vašeg poslovanja i olakšava rezervacije.

Trebate li prekinuti suradnju s agencijama i portalima ako imate vlastitu web stranicu?

Ne, savjetujemo da ih povežete i na svim kanalima koristite isti naziv objekta kako bi gosti mogli lako pronaći vašu web stranicu na Googleu.

Zašto bi povjerio izradu web stranica tvrtki Valeron design studio iz Istre?

Valeron design studio je stručna tvrtka za dizajn i izradu web stranica (Istra). Ako tražite stručnjake za izradu web stranica, Valeron design dtudio bi mogao biti dobar izbor za vas.

Mi imamo iskustvo u radu s različitim klijentima i vrstama web stranica. Sposobni smo pružiti kvalitetnu uslugu i prilagoditi se vašim potrebama i zahtjevima.

Obratite nam se i pitajte o našim uslugama, reference, kao i o ostalim pitanjima koji vas zanimaju vezanih za izradu vaših uspješnih web stranica. Uvjerit ćete se da smo pravi izbor za vas.

Valeron design studio kontakt

Obrazac za kontakt

Suglasan sam da Valeron pohrani moje podatke i koristi ih za potrebe kontaktiranja, za usluge koje nudi. (GDPR)